Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2013 00:49 - Защо избрах ДГИ?
Автор: dgi Категория: Политика   
Прочетен: 1447 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Движението за граждански контрол възникна спонтанно. То се роди на улицата и предяви готовност да започне тази промяна. Оставката на правителството обаче отне технологичното време за организация и спазване на законния ред за да може да се включи на предстоящите избори и това наложи да се обедини с "Демократична гражданска инициатива" - ДГИ, чрез която ще се яви на изборите.

Защо точно ДГИ?

На предстоящите избори ще се явят достатъчно партии, дори предостатъчно - малки и големи, нови и стари, познати и непознати и на пръв поглед сякаш няма нужда от още една. С какво ДГИ е по-различна от другите? И защо подкрепям точно нея?

1. Заради куража!

Представете си, че сте човек, който е бил на протестите, или пък не, но е изливал гнева си, предявил е готовност и решителност за промяна и някой дойде и му каже "Отивай... Влизай в парламента и решавай проблемите." Представете си как изневиделица ставате не просто обществена личност, а политическа обществена личност и се нагърбвате с надеждите на хората. И не казвайте, че за това не се иска кураж. Иска се и то много. Може би сега ще ме репликирате, че очевидно има доста куражлии на тези избори, предвид навалицата от кандидати, но малко от лидерите им ще останат на улицата. Нека си представим, че Борисов, Костов, Царя или Станишев са извън парламента, но отговарят пред нас за делата и политиката на партията си. Би било добре, но както сами видяхме никой от тях не излезе сред народа когато недоволстваше, а на това вече му се казва липса на кураж. И тук е разликата. Така наречените лидери, макар да станаха такива спонтанно, заради своята активност, а не толкова от амбиции за власт - Дончо, Ангел и Янко няма да влязат в парламента, където, както знаем, е най-сигурното място за едни политически лидери, а ще останат отвън, готови за протест срещу всяка злоупотреба и това много добре ме устройва. Устройва ме защото, колкото и да съм наивен човек допускам разминавания между декларациите преди влизането в парламента и действията след това и като човек претърпял не едно и две разочарования този път залагам на вариант, в който да мога да тегля майните на човека в лицето, ако ме излъже, а не на телевизора.

2. Силата!

Куража е първото условие, но само с кураж не стават нещата, иска се и сила, и то не само духовна, ами и физическа. Казвам физическа сила, не защото е нужно да се саморазправяш с някой, ами и защото трябва физически да издържиш на една предизборна организация, ако искаш да постигнеш нещо. Без пари и подготвени във времето структури е повече от невъзможно трима души да организират, информират или привлекат подкрепящите ги да гласуват за тях. Младото движение се изправя пред изключително богати, обиграни и организирани конкуренти и без подкрепа биха претърпели огромен провал, въпреки което поеха този товар и се впуснаха в предизборната надпревара.

3. Надеждата!

Оценявайки горните две точки в мен остава надеждата, че въпреки някои да ни смятат за лош м"трял, все още България разчита на млади хора, които с донкихотовска увереност се изправят срещу мелницата в титанична битка с неравнопоставеността, готови да отстояват своите права.

Тези хора имат подкрепата ми и дано е за добро...




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dgi
Категория: Политика
Прочетен: 93486
Постинги: 18
Коментари: 0
Гласове: 15
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031