Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2014 15:44 - Граждански апел
Автор: dgi Категория: Политика   
Прочетен: 1499 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 05.05.2014 15:45


Горчива равносметка,

граждански апел

 

От девет месеца в България работи 42-ото Народно събрание. За девет месеца се създава, износва се и се ражда човек. За девет месеца ние се нагледахме на див балкански реваншизъм на всякакви равнища безпринципни назначения и подмяна във всички ключови постове в държавата, неразбории в Сметната палата и машинации за разпределяне на местата в ЦИК, манипулативност и демагогия в действията на народните избраници – умишлено забавяне на работата по Изборния кодекс, блокиране на референдума, тържествено оповестяване на намерение за „открито управление” и само след няколко дена – скрито събиране в Боровец. Народът се изнерви и отврати от осъдителните начинания на парламент и правителство, подкрепяни в различни моменти от няколко конформистки, уж граждански организации, някои от които понякога дори се появяват на протестите, спазвайки правилото „С единия крак – тук, а с другия – там”. Ръководствата на партиите пък са се вторачили в кроежите си свързани с предстоящите избори. Някои от тях дори отблъскват своя традиционен твърд електорат, създавайки странни предизборни коалиции. В резултат на всичко това нацията е объркана и разединена. Хората са отчаяни от факта, че февруарските протести не допринесоха за облекчаване на мизерното им съществуване, обединени са от популистките залъгалки като нищожното увеличаване на пенсиите, дребните великденски помощи, фиктивното намаляване на цената на електрическата енергия. Гражданите на България не получиха отговор на много от въпросите, категорично поставени от тях преди една година, на февруарските протести. И днес възникват въпроси, на които управляващите не дават отговор – например, как така, преди една година дългът на НЕК възлизаше на 4 милиарда, а днес е обявен за равностоен на 2 милиарда? С това свое поведение днешните управляващи показаха, че нито се грижат за народа, нито го уважават. Третират го като безправно и неграмотно стадо.

Гражданите влияят върху политическата съдба на своето отечество чрез правото си на глас и на протест, а също и посредством участието си в политически и граждански формирования. Нека сега, в навечерието на изборите за Европарламент, да заявим своето отношение към днешното българско правителство и парламент! Нека покажем кой е в опозиция и кой не е! Стига страх и боязън!

ДГИ предлага на гражданите и на всички организации, които са в опозиция: Да проведем протестен митинг-шествие! Призоваваме гражданите и политическите формирования: Елате със знамената и лозунгите си! Обозначете се! Нали искате хората да гласуват за вас?

Мненията относно датата и часа на митинга, а също и относно организирането му, могат да бъдат координирани на сайта на ДГИ
http://pp-dgi.com, на блога: dgi.blog.bg и на тел. 0884 983 623.

Нека покажем отношението си към абсурда на този парламент и коалицията, за която нито един български гражданин не е гласувал! Да отстраним недостойните управляващи! Ние можем!

Нека докажем народ ли сме!

Демократична Гражданска инициатива ДГИ



Тагове:   политика,   апел,   протести,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dgi
Категория: Политика
Прочетен: 94539
Постинги: 18
Коментари: 0
Гласове: 15
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930